
Roládová torta s tvarohovým krémom a malinami
Suroviny
Korpus
- 6 vajec
- štipka soli Kania
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 50 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 30 g kakaa Belbake
Krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Ešte budeme potrebovať
- 450 g malinového džemu Maribel
- 200 g malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, plech, papier na pečenie
Postup
Korpus
Vajcia so štipkou soli a s cukrom vyšľaháme do hustej nadýchanej peny. Zľahka vmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Krém
Mascarpone, tvaroh a smotanu na šľahanie vymiešame dopolotuha. Prilejeme roztopenú bielu čokoládu a došľaháme. Korpus narežeme na 5 plátov širokých 8 cm. Natrieme ich vrstvou krému a džemu. Začneme rolovať prvý plát a postupne na seba nadpájame jednotlivé pásy. Celú tortu potrieme krémom a ozdobíme malinami.