2
67
Šalát s bulgurom

Šalát s bulgurom

30 min
4 porcie
  • 250 g bulguru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť mrazeného hrášku Chira
  • 1 hrsť mrazenej kukurice Chira
  • 4 plátky prosciutta Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • 1 mrkva
  • 1 cuketa
  • 3 lahôdkové cibuľky
  • 125 g mini mozzarelly Lovilio
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • biely vínny ocot Acentino podľa chuti
  • lístky čerstvej bazalky

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • 2 panvice

 

Bulgur prepláchneme v studenej vode a uvaríme za občasného miešania v osolenej vode domäkka (približne 15 minút). Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Hrášok a kukuricu rozmrazíme.

Prosciutto opečieme na rozohriatej panvici s pár kvapkami olivového oleja dochrumkava.

Necháme ho vychladnúť a potom ho rukami nalámeme na menšie kúsky.

Medzitým nakrájame umytú a osušenú mrkvu, cuketu a lahôdkovú cibuľku nadrobno.

Restujeme ich na druhej panvici s trochou olivového oleja, kým trochu zmäknú. K orestovanej zelenine primiešame rozmrazený hrášok, kukuricu, odkvapkaný bulgur a na menšie kúsky nakrájané mini mozzarelly.

Šalát dochutíme soľou, korením, bielym vínnym octom a nasekanou bazalkou. Úplne na záver pridáme kúsky chrumkavého prosciutta.

 

Tip: Namiesto bieleho vínneho octu môžeme použiť citrónovú šťavu.

 

Servírovanie

Šalát servírujeme v miskách ozdobený lístkami bazalky.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať