Šalát s bulgurom
- 250 g bulguru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť mrazeného hrášku Chira
- 1 hrsť mrazenej kukurice Chira
- 4 plátky prosciutta Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- 1 mrkva
- 1 cuketa
- 3 lahôdkové cibuľky
- 125 g mini mozzarelly Lovilio
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- biely vínny ocot Acentino podľa chuti
- lístky čerstvej bazalky
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- 2 panvice
Bulgur prepláchneme v studenej vode a uvaríme za občasného miešania v osolenej vode domäkka (približne 15 minút). Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Hrášok a kukuricu rozmrazíme.
Prosciutto opečieme na rozohriatej panvici s pár kvapkami olivového oleja dochrumkava.
Necháme ho vychladnúť a potom ho rukami nalámeme na menšie kúsky.
Medzitým nakrájame umytú a osušenú mrkvu, cuketu a lahôdkovú cibuľku nadrobno.
Restujeme ich na druhej panvici s trochou olivového oleja, kým trochu zmäknú. K orestovanej zelenine primiešame rozmrazený hrášok, kukuricu, odkvapkaný bulgur a na menšie kúsky nakrájané mini mozzarelly.
Šalát dochutíme soľou, korením, bielym vínnym octom a nasekanou bazalkou. Úplne na záver pridáme kúsky chrumkavého prosciutta.
Tip: Namiesto bieleho vínneho octu môžeme použiť citrónovú šťavu.
Servírovanie
Šalát servírujeme v miskách ozdobený lístkami bazalky.