Šalát s kačacím mäsom a granátovým jablkom
- 150 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj mäso, ktoré nám zvýšilo)
- 1 fenikel
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 hruška
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- šťava z 1/2 citróna
- 1 granátové jablko
- 80 g šalátu insalatina
- 50 g syra Grana Padano Lovilio
- Crema di Balsamico Deluxe
POSTUP
POTREBUJEME
- panvicu
- alobal
Z fenikla odrežeme vňať (odložíme si ju na neskôr) a odstránime vonkajšie listy. Umytý a osušený fenikel nakrájame na tenké plátky a restujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Osolíme a okoreníme ho. Pridáme očistenú a na menšie kúsky nakrájanú hrušku a orechy. Dozlatista opečenú zmes dochutíme šťavou z ½ citróna a necháme vychladnúť. Granátové jablko nakrájame na mesiačiky a vylúpneme z neho zrniečka. Pridáme vychladnutú zmes a hrsť umytého a osušeného šalátu insalatina. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané upečené kúsky kačacieho mäsa a zľahka premiešame.
Servírovanie
Šalát podávame posýpaný hoblinami syra Grana Padano. Môžeme ho dozdobiť feniklovou vňaťou a redukovaným balsamicom.