Šošovicový šalát s lososom
- 2 podkovičky lososa
- 100 g šošovice Campo Largo
- 2 bobkové listy Mikado
- olivový olej Primadonna
- červená cibuľa
- stonky stonkového zeleru
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- strúčiky cesnaku
- 100 g cherry paradajok
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 hrsť poľného šalátu
- šťava z 1/2 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku
Šošovicu prepláchneme studenou vodou a s bobkovými listami varíme vo vode približne 20 minút (dávame pozor, aby sa nerozvarila). Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Očistený zeler nakrájame na tenké hranolčeky a pridáme k cibuli restovať. Ochutíme soľou a korením. Potom postupne pridáme cesnak nasekaný nadrobno a paradajky na polovice alebo štvrtiny. Po chvíli prisypeme uvarenú šošovicu a premiešame. Tesne pred dokončením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Pred servírovaním primiešame poľný šalát.
Tip: Šalát môžeme podávať aj za studena.
Na rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom restujeme osolené a okorenené podkovičky z obidvoch strán do zlatohneda. Tesne pred dokončením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu, na ňu položíme lososa a prelejeme výpekom.