1
9
Šošovicový šalát s lososom

Šošovicový šalát s lososom

45 min
2 porcie
  • 2 podkovičky lososa
  • 100 g šošovice Campo Largo
  • 2 bobkové listy Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • červená cibuľa
  • stonky stonkového zeleru
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • strúčiky cesnaku
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • šťava z 1/2  citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • škrabku

 

Šošovicu prepláchneme studenou vodou a s bobkovými listami varíme vo vode približne 20 minút (dávame pozor, aby sa nerozvarila). Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Očistený zeler nakrájame na tenké hranolčeky a pridáme k cibuli restovať. Ochutíme soľou a korením. Potom postupne pridáme cesnak nasekaný nadrobno a paradajky na polovice alebo štvrtiny. Po chvíli prisypeme uvarenú šošovicu a premiešame. Tesne pred dokončením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Pred servírovaním primiešame poľný šalát.

Tip:  Šalát môžeme podávať aj za studena.

Na rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom restujeme osolené a okorenené podkovičky z obidvoch strán do zlatohneda. Tesne pred dokončením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu šalátu, na ňu položíme lososa a prelejeme výpekom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať