0
4
Šťavnatá pečená hus s rascou, medom, citrónom a koreňovou zeleninou

Šťavnatá pečená hus s rascou, medom, citrónom a koreňovou zeleninou

5 h 30 m
8 porcií

Suroviny

  • 1 hus
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 300 ml bieleho suchého vína
  • 500 g zeleru
  • 500 g mrkvy
  • 500 g petržlenu
  • 3 lyžice medu
  • 2 citróny
  • 8 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

plech


POSTUP

Hus nasolíme deň vopred. Preložíme na plech, okoreníme, posypeme rascou, podlejeme vínom a vodou.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 150 minút. Počas celej doby pečenia podlievame výpekom alebo vodou. Hus po 2 hodinách pečenia natrieme medom, pridáme plátky 1 ½ citróna, hrubšie plátky 3 strúčikov cesnaku a necháme v rúre dopiecť.

Zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.

V panvici na oleji orestujeme oblanšírovanú koreňovú zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme 5 strúčikov nasekaného cesnaku, premiešame a opečieme dozlatista. Pred dopečením k zelenine prihodíme nasekanú petržlenovú vňať a pokvapkáme šťavou z ½ citróna.


Servírovanie

Šťavnaté pečené časti husi servírujeme so zeleninou a na záver prelejeme výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať