Tvarohové koláčiky z kysnutého cesta
Suroviny
Cesto
- 230 g hladkej múky Belbake + na vysypanie formy
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 21 g čerstvého droždia
- 120 ml mlieka Pilos
- 1 žĺtok
- 60 g masla Pilos + na vymazanie formy
- štipka soli Kania
Náplň
- 250 g polotučného hrudkovitého tvarohu Pilos
- 200 g mascarpone Lovilio
- 1 žĺtok
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- kôra z ½ citróna
- 10 g Zlatého klasu
Mrvenička
- 80 g hladkej múky Belbake
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 50 g masla Pilos
Servírovanie
- 30 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, valček, formu na muffiny
POSTUP
Cesto
Múku, cukor, droždie, mlieko a žĺtok miesime asi 5 minút. Keď sa cesto začne odliepať od stien misky, pridáme maslo a soľ. Hladké cesto posypeme múkou a necháme kysnúť ideálne v chladničke 8 hodín alebo pri izbovej teplote hodinu.
Tip: S cestom, ktoré kysne v chlade sa dá ľahšie pracovať a pri vaľkaní sa netrhá.
Náplň
Všetky suroviny zmiešame. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, natrieme náplňou a okraj necháme voľný. Cesto natesno zrolujme a nakrájame na menšie kolieska, ktoré povtláčame do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy na muffiny. Necháme pod utierkou chvíľu podkysnúť.
Mrvenička
Všetky suroviny zmiešame a mrveničku do cesta povtláčame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút dozlatista.
Servírovanie
Tvarohové koláčiky servírujeme posypané cukrom.