XXL lievance
Suroviny
Cesto
- 750 ml mlieka Pilos
- 3 vajcia
- 60 g vanilínového cukru Belbake
- 800 g hladkej múky Belbake
- 18 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 150 g masla Pilos
Slaný karamel
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml vody
- 100 g masla Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- štipka soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- 500 g mrazeného ovocia Freshona
- 150 g kryštálového cukru Belbake
Servírovanie
- vanilková zmrzlina Bon Gelati
Potrebujeme
metličku, hrniec, panvicu
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame mlieko s vajcami. Pridáme vanilínový cukor a premiešame. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ a nakypríme metličkou. Prilejeme mliečnu zmes a na záver roztopené maslo. Cesto premiešame a odložíme bokom.
Slaný karamel
Cukor s vodou necháme skaramelizovať na miernom plameni. Pridáme maslo, smotanu na šľahanie a soľ. Ovocie s cukrom necháme zohriať.
Lievance
Na suchú panvicu nalejeme cesto a opekáme z oboch strán dozlatohneda. Hotové lievance preložíme na tanier.
Servírovanie
XXL lievance prelejeme karamelom a posypeme lesným ovocím. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.