0
0
XXL lievance

XXL lievance

2 h 0 m
20 porcií

Suroviny

Cesto

  • 750 ml mlieka Pilos 
  • 3 vajcia 
  • 60 g vanilínového cukru Belbake 
  • 800 g hladkej múky Belbake 
  • 18 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake 
  • štipka soli Kania 
  • 150 g masla Pilos


Slaný karamel

  • 150 g kryštálového cukru Belbake 
  • 100 ml vody 
  • 100 g masla Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %) 
  • štipka soli Kania


Ešte budeme potrebovať

  • 500 g mrazeného ovocia Freshona 
  • 150 g kryštálového cukru Belbake


Servírovanie

  • vanilková zmrzlina Bon Gelati

Potrebujeme

metličku, hrniec, panvicu  


POSTUP

Cesto

V mise zmiešame mlieko s vajcami. Pridáme vanilínový cukor a premiešame. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ a nakypríme metličkou. Prilejeme mliečnu zmes a na záver roztopené maslo. Cesto premiešame a odložíme bokom. 


Slaný karamel

Cukor s vodou necháme skaramelizovať na miernom plameni. Pridáme maslo, smotanu na šľahanie a soľ. Ovocie s cukrom necháme zohriať. 


Lievance

Na suchú panvicu nalejeme cesto a opekáme z oboch strán dozlatohneda. Hotové lievance preložíme na tanier. 


Servírovanie

XXL lievance prelejeme karamelom a posypeme lesným ovocím. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať