0
0
XXL sendvič s BBQ rebierkami a glazúrovanou cibuľou

XXL sendvič s BBQ rebierkami a glazúrovanou cibuľou

6 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Kvások

  • 60 g hladkej múky Belbake
  • 21 g čerstvého droždia
  • 60 ml teplej vody
  • štipka cukru Belbake


Cesto

  • 570 g hladkej múky Belbake
  • 315 ml vody
  • 11 g soli
  • 30 g masla Pilos


Marináda

  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
  • 1 lyžica worcesterovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate Kania
  • štipka sušeného tymianu Kania
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 lyžice rastlinného oleja Vita D´or


Ešte budeme potrebovať

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 3 cibule
  • rastlinný olej Vita D´or
  • BBQ omáčka

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom hák, panvicu, plech, alobal


POSTUP

V mise zmiešame múku, droždie, vodu, štipku cukru a necháme na teplom mieste vykysnúť približne 30 minút. Následne pridáme múku, vodu, soľ, maslo a kvások. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme približne 30 minút podkysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme do tvaru placky, zrolujeme do tvaru bagety, prikryjeme utierkou a necháme ďalších 30 minút podkysnúť. Tento proces opakujeme ešte raz. Cesto preložíme na plech, narežeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút.


Rebierka

V mise zmiešame pretlak, worcesterovú omáčku, med, sušenú petržlenovú vňať, sušený tymian, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, korenie a olej.  Bravčové rebrá namarinujeme v marináde, prikryjeme fóliou a odložíme na približne 2 hodiny do chladničky.

Po namarinovaní mäso zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C na cca 2 – 3 hodiny. Kosti z rebier vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a dopečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút. Cibule nakrájame na tenké plátky, osolíme a restujeme, kým skaramelizujú.


Servírovanie

Bagetu pozdĺžne prerežeme, na spodnú časť položíme rebrá, obložíme cibuľou a prikryjeme vrchnou časťou bagety.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať