XXL sendvič s BBQ rebierkami a glazúrovanou cibuľou
Suroviny
Kvások
- 60 g hladkej múky Belbake
- 21 g čerstvého droždia
- 60 ml teplej vody
- štipka cukru Belbake
Cesto
- 570 g hladkej múky Belbake
- 315 ml vody
- 11 g soli
- 30 g masla Pilos
Marináda
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
- 1 lyžica worcesterovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate Kania
- štipka sušeného tymianu Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice rastlinného oleja Vita D´or
Ešte budeme potrebovať
- 1 kg bravčových rebierok
- 3 cibule
- rastlinný olej Vita D´or
- BBQ omáčka
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, panvicu, plech, alobal
POSTUP
V mise zmiešame múku, droždie, vodu, štipku cukru a necháme na teplom mieste vykysnúť približne 30 minút. Následne pridáme múku, vodu, soľ, maslo a kvások. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme približne 30 minút podkysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme do tvaru placky, zrolujeme do tvaru bagety, prikryjeme utierkou a necháme ďalších 30 minút podkysnúť. Tento proces opakujeme ešte raz. Cesto preložíme na plech, narežeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút.
Rebierka
V mise zmiešame pretlak, worcesterovú omáčku, med, sušenú petržlenovú vňať, sušený tymian, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, korenie a olej. Bravčové rebrá namarinujeme v marináde, prikryjeme fóliou a odložíme na približne 2 hodiny do chladničky.
Po namarinovaní mäso zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C na cca 2 – 3 hodiny. Kosti z rebier vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a dopečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút. Cibule nakrájame na tenké plátky, osolíme a restujeme, kým skaramelizujú.
Servírovanie
Bagetu pozdĺžne prerežeme, na spodnú časť položíme rebrá, obložíme cibuľou a prikryjeme vrchnou časťou bagety.