Zeleninový šalát s chrumkavou Schwarzwaldskou šunkou
- 100 g Schwarzwaldskej šunky
 - 2 šalátové uhorky
 - 200 g cherry paradajok
 - 2 červené papriky
 - 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa
 - 1 hrsť rukoly
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - olivový olej Primadonna
 - šťava z 1/2 citróna
 - syr Grana Padano Lovilio na posypanie
 
POTREBUJEME
- 2 plechy, ktoré môžeme vložiť do seba papier na pečenie
 
Chrumkavá šunka
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme plátky Schwarzwaldskej šunky, prikryjeme ďalším kusom papiera na pečenie a zaťažíme druhým plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút.
Šalát
Medzitým si do väčšej misy pripravíme zeleninu. Uhorky ošúpeme, rozrežeme po dĺžke na polovicu a jadierka vydlabeme. Následne uhorky nakrájame na mesiačiky. Cherry paradajky nakrájame na menšie kúsky. Z paprík odstránime jadrovníky a nakrájame na kocky. Olivy rozpolíme na polovičky. K zelenine pridáme hrsť rukoly a všetko ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Šalát zalejeme olivovým olejom a šťavou z 1/2 citróna. Všetko dôkladne premiešame.
SERVÍROVANIE
Upečenú Schwarzwaldskú šunku necháme vychladnúť a potom ju nalámeme na šalát. Pred servírovaním šalát posypeme hoblinkami syra Grana Padano.
                





 Marcel Ihnačák