1
8
Bravčová krkovička so špenátom a zemiakovou kašou

Bravčová krkovička so špenátom a zemiakovou kašou

2 h 30 m
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku + 2 celé hlavičky
  • 400 g zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 ml mlieka Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 väčší kaleráb

Postup

Potrebujeme

  • tĺčik na mäso
  • kuchynský špagát
  • zapekaciu misu s pokrievkou
  • sitko

 

Umytú a osušenú krkovičku rozrežeme tak, aby nám vznikla čo najväčšia plocha. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme ju dijonskou horčicou.

Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Orestujeme ich na panvici s olivovým olejom. Po chvíli k nim pridáme špenát a dusíme. Potom špenát zbavíme prebytočnej tekutiny, naplníme ním mäso a zvinieme. Roládu zviažeme pomocou špagátu, osolíme a okoreníme. Preložíme ju do pekáča, pridáme neošúpané strúčiky z 2 hlavičiek cesnaku a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 1,5 hodiny. Potom odstránime pokrievku a pečieme pri rovnakej teplote ešte 30 minút dozlatista. Pred podávaním necháme roládu trochu vychladnúť, odstránime z nej špagát a nakrájame ju na plátky.

Očistené a umyté zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Cesnak, ktorý sa piekol s krkovičkou zbavíme šupiek a pridáme do hrnca k odkvapkaným zemiakom a spolu roztlačíme. K zemiakovo-cesnakovej kaši pridáme soľ, olivový olej, smotanu a mlieko. Premiešame a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Očistený kaleráb nakrájame na väčšie kúsky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Na záver k nemu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, 1 lyžičku vody a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu zemiakovej kaše, 2 plátky plnenej krkovičky a orestovaný kaleráb.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info