Čokoládová roláda
Suroviny
- 4 vajcia
- 75 g kryštálového cukru Belbake
- 40 g hladkej múky Belbake
- 25 g kakaa Belbake
- 25 g masla Pilos
- 20 ml mlieka Pilos
- 1 lyžica medu
- 260 g čokolády na varenie Fin Carré
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 15 ml bourbonu
- práškový cukor Belbake na posypanie
Potrebujeme
- kuchynský robot, sitko, plech s rozmermi 37x24 cm, papier na pečenie, potravinovú fóliu
POSTUP
V mise nad parou šľaháme 4 vajcia s cukrom do hustej peny. Pridáme múku a kakao preosiate cez sitko. Zľahka premiešame a prilejeme roztopené maslo. V malej miske zmiešame mlieko s medom a po premiešaní pridáme do misy. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Upečený korpus prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame 60 g nalámanej čokolády, ktorú zalejeme 125 ml zohriatej smotany na šľahanie. Premiešame metličkou a dolejeme ešte zvyšných 125 ml smotany.
Kým sa šľahačka chladí, pripravíme sirup. Do hrnca nalejeme 50 ml vody, prisypeme 25 g kryštálového cukru a bourbon. Varíme približne 1 minútu.
Najemno nasekanú čokoládu roztopíme nad parou. Vylejeme ju na papier na pečenie, rozotrieme na tenkú vrstvu a necháme stuhnúť.
Vychladnutý korpus z vrchnej strany poprepichujeme vidličkou a potrieme pripraveným sirupom. Na korpus nanesieme tenkú vrstvu krému. Roládu zrolujme a zvyšným krémom ju potrieme aj po povrchu. Stuhnutú čokoládu nalámeme na kúsky, ktoré uložíme na roládu. Necháme stuhnúť a pred podávaním ju ešte posypeme práškovým cukrom.