Gulášová polievka s fazuľou a klobásou
- 4 lyžice gazdovskej masti Pikok
- 200 g cibule
- 400 g hovädzieho predného mäsa bez kosti, vcelku
- celá rasca Mikado
- 2 strúčiky cesneku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- 3 lyžice mletej sladkej papriky Mikado
- 1 l hovädzieho vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 100 g uherskej klobásy Pikok
- 50 g bielej fazule Cornfarm
- majoránka Mikado
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 drevorubačský chlieb na servírovanie
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
V hrnci necháme rozpustiť 2 lyžice masti a dozlatista na nej orestujeme cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na pásiky a rascu a krátko orestujeme. Pridáme prelisovaný cesnak, pretlak, zasypeme paprikou a krátko restujeme. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni domäkka (45-50 minút).
V ďalšom hrnci rozpustíme zvyšné 2 lyžice masti, prisypeme hladkú múku a pripravíme tmavšiu zápražku.
Klobásu nakrájame na polkolieska a opečieme na rozohriatej panvici.
Do hrnca s mäsom pridáme pred dokončením fazule, ktoré sme uvarili podľa návodu na obale, a orestovanú klobásu. Zahustíme pripravenou zápražkou a ešte aspoň 15-20 minút prevaríme. Na záver pridáme majoránku.
SERVÍROVANIE
Gulášovú polievku dozdobíme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a servírujeme s chlebom.