0
1
Koláč z lístkového cesta s kačacím mäsom a červenou cibuľou

Koláč z lístkového cesta s kačacím mäsom a červenou cibuľou

45 min
6 porcií
  • 1 celá kačica
  • morská soľ
  • mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 3 väčšie červené cibule
  • olivový olej Primadonna
  • 180 g odkôstkovaných zaváraných višní Freshona
  • celá škorica (podľa chuti)
  • 1 – 2 lyžice medu Confeira
  • 100 ml suchého červeného vína
  • maslo Pilos (na vymastenie formy)
  • hladká múka Castello
  • 2 chladené lístkové cestá Chef Select
  • 1 hrsť hobliniek parmezánu Lovilio
  • 1 vajce
  • čerstvý šalát insalatina alebo rukola

POSTUP

POTREBUJEME 

  • zapekaciu misu
  • alobal
  • okrúhlu formu s vlnitým okrajom odnímateľným dnom a priemerom 25 cm
  • pierko na potieranie

Pečená kačica

Kačicu deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Potom ju opláchneme a osušíme. Ochutíme ju čiernym korením a čerstvým tymianom. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme bielym vínom, trochou vody a zakryjeme alobalom. Kačicu pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 2 – 2,5 hodiny. Kačicu počas celej doby pečenia polievame výpekom a ak sa žiada, aj vodou. 30 minút pred dokončením odstránime alobal a kačicu dopekáme pri rovnakej teplote dochrumkava.

Necháme ju vychladnúť, potom mäso oberieme od kostí a odstránime z neho aj kožu. Väčšie kúsky mäsa natrháme rukami. Kačacie mäso podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Marmeláda z červenej cibule s višňami

Červenú cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na olivovom oleji. Ochutíme soľou a čiernym korením. Po chvíli k nej pridáme scedené a na menšie kúsky nakrájané višne, čerstvý tymian a kúsok škorice. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme k nej med, premiešame a podlejeme ju červeným vínom. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 20 minút.

Koláč

Celú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Dno aj boky formy vyložíme lístkovým cestom a prečnievajúce cesto odrežeme. Na cesto rovnomerne rozprestrieme kúsky kačacieho mäsa, na ne cibuľovú marmeládu s višňami (z ktorej sme vybrali kúsok škorice) a posypeme hoblinkami parmezánu. Prikryjeme druhým plátom cesta a zvyšné cesto odrežeme. Koláč zľahka popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom, ktoré sme ochutili soľou, korením a nasekaným tymianom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 40 – 45 minút dozlatista.

TIP: Pred servírovaním môžeme nechať koláč trochu vychladnúť. Bude sa ľahšie krájať.

Servírovanie

Koláč môžeme podávať s listovým šalátom, ktorý sme ochutili citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info