Kuracie stehná na pive
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice Kania
- 2 lyžice medu
- 500 ml svetlého piva Argus
- 2 kuracie stehná
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- guľatozrnná ryža Golden Sun
Potrebujeme
hlbšiu panvicu, zapekaciu misu
POSTUP
Na rozohriatom repkovom oleji orestujeme cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájaný cesnak, horčicu, med a základ premiešame. Prilejeme pivo, opäť premiešame, privedieme k varu a odstavíme. Kuracie stehná z oboch strán dôkladne osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Zmes korenín vmasírujeme do kože a vložíme do zapekacej misy. Stehná zalejeme cibuľovo-pivovou šťavou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 minút. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Kuracie stehná na pive podávame s ryžou.