Pečené kuracie krídla s paprikovou omáčkou a cícerovým šalátom
Suroviny
Pečené krídla
- 1 kg kuracích krídel
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- olivový olej Primadonna
Papriková omáčka
- 100 g masla Pilos
- 1 lyžica mletej papriky Kania
- 100 ml zahusteného mlieka Pilos (9 %)
- šťava z ½ citróna
Cícerový šalát
- 600 g vareného cícera Freshona
- 2 štipľavé papriky
- 2 šalotky
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, mäta, bazalka)
Potrebujeme
veľký plech, papier na pečieme, metličku
POSTUP
Pečené krídla
Umyté a osušené krídla osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 35 minút do chrumkava. Podľa potreby môžeme počas pečenia teplotu znížiť.
Papriková omáčka
V menšom kastróle roztopíme maslo. Osolíme, okoreníme, prisypeme papriku a za stáleho miešania metličkou krátko orestujeme. Pokračujeme v miešaní a postupne prilievame mlieko. Ochutíme citrónovou šťavou a stiahneme z ohňa.
Cícerový šalát
Precedený cícer opláchneme prúdom vody. Papričky zbavíme jadierok, nakrájame na drobno a primiešame k cíceru. Pridáme na jemno nasekané šalotky, soľ, korenie, olej, citrónovú šťavu a nasekané väčšie množstvo byliniek, ktoré sme zbavili hrubších stoniek. Premiešame.
Servírovanie
Pečené kuracie krídla servírujeme preliate paprikovou omáčkou s cícerovým šalátom.