Vegetariánsky burger
- 2 vegánske burgery Next Level Meat
- ½ cukety
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- 2 žlté paradajky
- 1 štipľavá paprika
- 2 žemle na burger
- 2 lyžice kyslej smotany Pilos
- 1 hrsť rukoly
- 2 lyžice jemného bio kečupu Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovacie kliešte
- gril
Z umytej cukety odkrojíme špičky na oboch stranách a pozdĺžne ju nakrájame na tenké plátky. Spolu s rastlinnými burgermi ich ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olejom. Grilujeme na rozpálenom grile z obidvoch strán. Tesne pred dokončením na vrch burgerov položíme na tenké plátky nakrájaný parmezán. Paradajky a štipľavú papriku nakrájame na tenko. Žemle prepolíme, vnútornou stranou položíme na gril a zľahka opečieme. Spodnú časť žemle potrieme kyslou smotanou, na ňu položíme cuketu, rastlinný burger s parmezánom, paradajky, štipľavú papriku (množstvo podľa chuti) a umytú a osušenú rukolu. Vrchnú časť žemle potrieme kečupom a pripravený burger ňou prikryjeme.