Brokolicová polievka s kešu a vyprážaným tofu
Suroviny
Krémová polievka
- 50 g olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 10 g štipľavej papričky
- 1 väčšia brokolica
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 100 g restovaných solených kešu orechov Alesto
- 1 l zeleninového vývaru
- 40 g baby listového špenátu
Na dokončenie
- rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
- 180 g marinovaného tofu Vemondo
- zemiakový škrob Belbake na obaľovanie
- 20 g slnečnicových semienok s čili Alesto
- 10 g čerstvého koriandra
Potrebujeme
- tyčový mixér
Tip: Pozri našu ponuku mixérov a šľahačov
POSTUP
V hrnci so 40 g rozpáleného olivového oleja necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a štipľavú papričku. Pridáme väčšiu časť nakrájanej brokolice (hlúb a väčšinu ružičiek), osolíme, okoreníme a restujeme. Pridáme kešu orechy, podlejeme vývarom a varíme domäkka.
Tofu nakrájame na kocky, ktoré obalíme v škrobe a vypražíme dochrumkava na rozpálenom rastlinnom oleji. Zvyšné ružičky brokolice orestujeme dochrumkava na panvici s 10 g olivového oleja. Osolíme a okoreníme.
Uvarenú polievku ochutíme čerstvým listovým špenátom a rozmixujeme dohladka.
Servírovanie
Krémovú polievku servírujeme v hlbokej miske, ozdobenú orestovanými ružičkami brokolice, vypraženým tofu a pikantnými slnečnicovými semienkami. Na záver ozdobíme lístkami čerstvého koriandra.