Thajská polievka s krevetami - Thom yam
- 400 g uvarených lúpaných kreviet
 - 4 vajcia
 - wok olej Vitasia
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice nasekaného zázvoru
 - 4 lyžice červenej karí pasty Vitasia
 - 1 lyžica trstinového cukru Belbake
 - 1 l kuracieho vývaru
 - 200 ml kokosového mlieka Vitasia
 - šťava z 1 limetky
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 1 balenie Udon rezancí Vitasia
 - 100 g hlivy ustricovej
 - 1 väčšia mrkva
 - 2 lahôdkové cibuľky
 - cesnakové chipsy
 
POSTUP
POTREBUJEME
- wok panvicu
 - kovové sitko
 
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. V rozohriatom hrnci s wok olejom orestujeme najemno nasekané 2 strúčiky cesnaku a zázvor spolu s karí pastou. Pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Podlejeme vývarom a varíme približne 20 minút. Tesne pred dokončením prilejeme kokosové mlieko a dochutíme limetkovou šťavou a soľou.
Tip: Ako pripraviť kurací vývar nájdete tu.
Udon rezance uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. Vo wok panvici s olejom orestujeme natrhanú hlivu. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a varené krevety.
Servírovanie
Do misky naservírujeme udon rezance, restovanú mrkvu s hlivou a krevetami, vajce nakrájané na mesiačiky a nasekanú lahôdkovú cibuľku. Zalejeme karí vývarom a posypeme domácimi cesnakovými chipsami.
Tip: Cesnakové chipsy pripravíme tak, že 4 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista.
                





 Roman Paulus