Nenechaj si ujsť špičkové recepty
Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.
OdoberaťZnačka, pod ktorou nájdete kvalitné a 100 % čerstvé mäso dovážané do našich predajní každý deň. Pri jeho transporte i manipulácii sú dodržiavané prísne hygienické predpisy. Hygienické balenie a ochranná atmosféra zabezpečujú optimálne podmienky skladovania z pohľadu mikrobiológie a transportu od dodávateľa až k zákazníkom.
Bravčová panenka sa nachádza pri chrbtici a ťahá sa od rebier až po bedrovú časť. Bravčová panenka je najjemnejšia a najkrehkejšia časť bravčového. Hodí sa na prípravu steakov, medailónikov, na pečenie, či na prípravu ragú. Ak sa rozhodneme z nej pripravovať steaky alebo medailóniky, nikdy ich nenaklepávame tĺčikom – úplne postačí ak ich jemne roztlačíme dlaňou. Počas tepelnej úpravy do mäsa nepicháme a otáčame ho pomocou kliešťov – inak stratí šťavu a bude suché. Či už pripravujeme panenku v celku alebo vo forme steakov – vždy ju pred podávaním necháme odležať približne 5 minút, šťava sa vo vnútri mäsa rozleží a bude šťavnaté.
Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.